среда, 14 марта 2018 г.

Minu keha ja viis meelt!

 Eelmisel nädalal rääkisime Öökullidega inimese kehast ja viiest meelest. 

Kõigepealt nimetasime ja otsisime üles kõik kehaosad. Iga laps sai 2-3 silti, kuhu oli kirjutatud ühe kehaosa nimi ning see tuli õpetaja peale kleepida. Tegi ikka nalja küll, kui õpetaja lõpuks siltidega kaetud oli.

















Lugesime sildilt kehaosa nimed kokku














  Kolmapäeval uurisime ja arutasime lastega teemal "Kuidas töötab minu keha". Rääkisime mis tööd teeb süda, magu, kopsud jne. Tunnetasime käega südame lööke, otsisime randmelt ja kaelalt pulssi ning siis peatusime pikemalt kopsudel. Hingasime sisse ja välja, saamaks aru kuidas kopsud täis ja tühjaks lähevad. 
Et paremini kopsude tööd mõista, tegime pildi oma kopsudest. Ning see ei olnud vaid kunstitöö.. lapsed said kõrte abil puhkuda kilekotid õhku täis ja seejärel tõmmata need ka õhust tühjaks. Nii saimegi aru kuidas kopsud töötavad!













Siis aga uurisime lastega veel, millised on meie 5 meelt ning mängisime erinevaid mänge meeltega. 
Maitsmise ja haistmise mängus sidusime taas silmad kinni ning nuusutasime ja maitsesime erinevaid puu- ja juurvilju ning proovisime ära arvata, mis need on. Kompimise mängus pidid lapsed tunnetama kasti sees olevaid asju, ilma nägematta.  Ning nägemise mängus pidime rühmaruumist üles otsima värvilisi liblikaid.








 

 







 




 






















Lugesime liblikad kokku
 


Комментариев нет:

Отправить комментарий